Εκτεταμένες ασκήσεις στο γραφείο σας: 12 απλές συμβουλές

Μπορεί να αισθάνεστε αδέξια να κάνετε ασκήσεις stretching στο γραφείο σας. Αλλά τώρα, καθώς κάθεσαι εκεί στον υπολογιστή σου, κάνεις ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου – κάθεσαι ακίνητος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο τρόπος που κάθεστε – και πληκτρολογήστε και κρατήστε το τηλέφωνο – μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα οστά, τις αρθρώσεις και τους μυς σας.

Οι άνθρωποι που κάθονται στους υπολογιστές τους για ώρες κάθε μέρα – αντιμετωπίζουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα “, λέει ο Sharon Hame, MD, κλινικός καθηγητής στο τμήμα ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων της UCLA.” Βλέπουμε περισσότερα πράγματα από τον καρπικό τόνο. αυτοί οι πόνοι ανεβαίνουν το χέρι στον αγκώνα και τον ώμο και στη συνέχεια μεταφράζονται στο λαιμό και την πλάτη. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Εκτός από την καρπιακή σήραγγα και άλλα παραδοσιακά εργονομικά θέματα, ανακύπτουν νέα προβλήματα, λέει ο Hame. “Είδα μια χθεσινή γυναίκα που είχε αγκώνα τένις, την πήρε στην δουλειά από τον τρόπο που απάντησε στο τηλέφωνο και δούλεψε στον υπολογιστή”. Η λύση, λένε οι ειδικοί, είναι να σπάσει το έργο σας κάνοντας ασκήσεις stretching στο γραφείο σας.

Αγκάθια και πόνοι, για να μην αναφέρουμε το κέρδος βάρους που μπορεί να προκύψει από το να γλιστρήσετε πάνω από το γραφείο σας όλη την ημέρα, είναι μόνο η αρχή. “Οι άνθρωποι δεν πρέπει να εφησυχούν για τη μετακίνηση μόνο επειδή δεν είναι παχύσαρκοι”, λέει η Angela Smith, MD, ορθοπαιδική χειρουργός στο Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας και πρώην πρόεδρος του Κολλεγίου Αθλητιατρικής. “Υπάρχουν πολλοί κοκαλιάρικοι άνθρωποι που, επειδή δεν ασκούν για δύναμη και ισορροπία, είναι τα οστεοπορωτικά κατάγματα που περιμένουν να συμβούν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε πόνο και ακαμψία και να ενισχύσετε την ενέργεια και την εγρήγορση; συμβουλευτείτε τους ορθοπεδικούς χειρουργούς και τους ειδικούς άσκησης για 12 απλές ασκήσεις stretching στο γραφείο σας που θα απελευθερώνουν ένταση από το κεφάλι μέχρι το δάκτυλο. Παίρνουν μόνο λίγα λεπτά. Ρυθμίστε τον συναγερμό στο κινητό ή τον υπολογιστή σας για να σβήσετε κάθε ώρα για να σας υπενθυμίσω ότι είναι ώρα να σηκωθείτε και να τεντώσετε.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …