γλυκό εαρινό χόρτο: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Anthoxanthum odoratum, Chodent Odorant, Flouve Odorante, Grass, άνοιξη χόρτο.

Το γλυκό εαρινό γρασίδι είναι ένα φυτό. Το σύνολο του φυτού χρησιμοποιείται για να κάνει το φάρμακο. Παρά τις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, οι άνθρωποι παίρνουν το γλυκό εαρινό χορτάρι για κεφαλαλγία, ναυτία, αϋπνία και καταστάσεις της ουροφόρου οδού. Στη Ρωσία, το γλυκό εαρινό χορτάρι χρησιμοποιείται ως συστατικό ορισμένων δημητριακών. Στα τρόφιμα, το γλυκό εαρινό χορτάρι χρησιμοποιείται ως αρωματικός παράγοντας.

Το γλυκό εαρινό γρασίδι περιέχει συστατικά που μπορούν να λειαίνουν το αίμα.

Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Πονοκέφαλο; Ναυτία; Αϋπνία; Προβλήματα της ουροποιητικής οδού. Άλλες συνθήκες. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του γλυκού εαρινό χόρτο για αυτές τις χρήσεις.

Γλυκό εαρινό χορτάρι είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Περιέχει χημικό που μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Επιπλέον, το γλυκό εαρινό χόρτο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως διάρροια, ναυτία, έμετο, ζάλη, πονοκεφάλους, αϋπνία και ηπατικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες πληροφορίες για να μάθουμε αν είναι ασφαλές να εφαρμόζουμε γλυκό εαρινό χόρτο απευθείας στο δέρμα. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Είναι ασφαλές για οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί γλυκό εαρινό χόρτο, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν επιπλέον λόγους να μην χρησιμοποιούν το i? Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Είναι αβίαστο να λαμβάνετε γλυκό εαρινό γρασίδι εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Περιέχει χημικό που μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Χειρουργική: Το γλυκό εαρινό χορτάρι μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον αιμορραγία κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε γλυκό εαρινό γρασίδι τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Το γλυκό εαρινό γρασίδι μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Λαμβάνοντας γλυκό εαρινό χορτάρι μαζί με φάρμακα που επίσης επιβραδύνουν την πήξη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης μώλωπα και αιμορραγίας. Ορισμένα φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος περιλαμβάνουν ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη (Plavix), δικλοφενάκη (Voltaren, Cataflam, άλλοι), ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin κ.ά.), ναπροξένη (Anaprox, Naprosyn, , ηπαρίνη, βαρφαρίνη (Coumadin) και άλλα.

Η κατάλληλη δόση γλυκού εαρινό γρασίδι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό κατάλληλης κλίμακας δόσεων για γλυκό εαρινό χόρτο. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Brinker F. Αντενδείξεις για το βότανο και αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. 2η έκδοση. Sandy OR: Εκλεκτικές Ιατρικές Εκδόσεις, 1998.

Gruenwald J, Brendler Τ, Jaenicke C. PDR για φυτικά φάρμακα. 1η έκδοση. Montvale, NJ: Medical Economics Company, Inc., 1998.

Η ανασκόπηση των φυσικών προϊόντων από γεγονότα και συγκρίσεις. St. Louis, ΜΟ: Wolters Kluwer Co., 1999.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη