δοκιμές ροχαλητού και διάγνωση

Για να διαγνώσετε την κατάστασή σας, ο γιατρός σας θα εξετάσει τα σημεία και τα συμπτώματά σας, καθώς και το ιατρικό σας ιστορικό. Ο γιατρός σας θα κάνει επίσης φυσική εξέταση.

Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει από τον σύντροφό σας κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πότε και πώς ροχαλάτε για να βοηθήσετε στην εκτίμηση της σοβαρότητας του προβλήματος. Εάν το παιδί σας αιμορραγεί, θα ερωτηθείτε για τη σοβαρότητα του ροχαλητού του παιδιού σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει μια εξέταση απεικόνισης, όπως μια ακτινογραφία, μια ηλεκτρονική σάρωση τομογραφίας ή απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού, για να ελέγξετε τη δομή του αεραγωγού σας για προβλήματα, όπως ένα παρεκκλίνον διάφραγμα.

Απεικόνιση

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του ροχαλητού και άλλων συμπτωμάτων, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να κάνει μια μελέτη ύπνου. Συχνά, οι μελέτες ύπνου μπορεί να γίνουν στο σπίτι.

Ωστόσο, ανάλογα με τα άλλα σας ιατρικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα ύπνου, ίσως χρειαστεί να μείνετε όλη τη νύκτα σε ένα κέντρο ύπνου για να υποβάλετε μια εις βάθος ανάλυση των συνηθειών ύπνου σας από μια ομάδα ειδικών κατά τη διάρκεια μιας μελέτης ύπνου που ονομάζεται πολυσωματογραφία.

Μελέτη ύπνου

Στην πολυσυνογραφία, είστε συνδεδεμένοι σε πολλές συσκευές και παρατηρήσατε τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης ύπνου, τα κύματα του εγκεφάλου σας, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, ο καρδιακός ρυθμός και ο ρυθμός αναπνοής, τα στάδια ύπνου και οι κινήσεις των ματιών και των ποδιών θα καταγράφονται κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.