δοκιμή με ίσιο πόδι για την αξιολόγηση του πόνου χαμηλής πλάτης – επισκόπηση θεμάτων

Οι δοκιμές με ίσιο πόδι γίνονται για να βοηθήσουν να βρεθεί ο λόγος για χαμηλό πόνο στην πλάτη και στα πόδια. Για να κάνετε αυτή τη δοκιμασία, βρίσκετε στην πλάτη σας με τα δύο πόδια ευθεία. Ο επαγγελματίας υγείας σας ανεβαίνει ένα από τα πόδια σας προς τα πάνω, κρατώντας το γόνατο ίσιο.

Πώς ξέρετε πότε ο πόνος αυτός στην πλάτη σας είναι περισσότερο από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε μόνος; Οι ειδικοί συμφωνούν – εάν ο πόνος στην πλάτη σας είναι σε συνδυασμό με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, παραλείψτε τις θεραπείες στο σπίτι για βοήθεια στο γραφείο. Υπάρχουν αρκετές κόκκινες σημαίες που αναζητούν οι γιατροί κατά την αξιολόγηση του χαμηλού πόνου στην πλάτη. Ο σκοπός αυτών των προειδοποιητικών σημείων είναι η ανίχνευση καταγμάτων, όγκων ή λοιμώξεων της σπονδυλικής στήλης. Εάν έχετε κάποια από αυτές τις κόκκινες σημαίες μαζί με πόνο στην πλάτη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Feve; Σίγουρος,…

Η συμπίεση ή ο ερεθισμός των ριζών του νεύρου που οδηγούν στο ισχιακό νεύρο μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, αλλά ο συνηθέστερος είναι ένας δίσκος κήλης στο χαμηλότερο τμήμα της πλάτης σας.

Εάν έχετε πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού σας κάτω από το γόνατο όταν το πόδι σας έχει αυξηθεί, η δοκιμή είναι θετική (μη φυσιολογική). Αυτό σημαίνει ότι μία ή περισσότερες από τις ρίζες των νεύρων που οδηγούν στο ισχιακό νεύρο σας μπορεί να συμπιέζονται ή να ενοχλούνται. Εάν κάνετε αυτή τη δοκιμασία στο μη εμπιστευμένο πόδι προκαλεί πόνο στο προσβεβλημένο πόδι, βοηθά να επιβεβαιώσετε ότι μία από αυτές τις ρίζες των νεύρων είναι συμπιεσμένη ή ερεθισμένη.