εγκεφαλικό επεισόδιο: ντυμένος – επισκόπηση θέματος

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο επηρεάζει συχνά την κίνηση και τη χρήση της μίας πλευράς του σώματος, έτσι ώστε να ντυθεί είναι συχνά δύσκολο για τους ανθρώπους μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανάκτηση μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αισθάνεται σαν ένα δύσκολο έργο. Μεταξύ άλλων, ο εγκέφαλός σας πρέπει να αποκαταστήσει τις δεξιότητες που χάθηκαν όταν υπέστη βλάβη από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Πρόσφατη έρευνα, όμως, δείχνει ότι ο εγκέφαλος είναι εκπληκτικά ανθεκτικός και ικανός να προσαρμοστεί μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι πιο δυνατή από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί. Ωστόσο, η ανάκτηση της χρήσης του χεριού σας προκαλεί ιδιαίτερες προκλήσεις – διαφορετικές από εκείνες που βιώνουν το πόδι, λέει η Susan Ryerson PT, ScD, ιδιοκτήτρια του Making Progress, μια φυσική …

Για να γίνει πιο εύκολο να ντυθείς

Η αφαίρεση των ρούχων που πρέπει να περάσουν πάνω από το κεφάλι σας μπορεί να είναι δύσκολη. Για να γδύνομαι μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που έχει επηρεάσει ένα χέρι ή πόδι, αφαιρέστε πρώτα τον ισχυρότερο βραχίονα ή το πόδι από τα ρούχα και, στη συνέχεια, ξετυλίξτε το πληγωμένο χέρι ή πόδι.

Κλείστρου τύπου Velcro; Ελαστικές ζώνες μέσης και κορδόνια? Παρεμβολές και λαβές.

Τοποθετήστε τα ρούχα σας με τη σειρά που θα τα βάλετε, με αυτά που θα τοποθετήσετε πρώτα στην κορυφή του σωρού. Καθίστε ενώ εσείς ντυθείτε. Βάλτε το πληγωμένο χέρι ή το πόδι σας στο ρούχο πρώτα, πριν από το ανεπαίσθητο χέρι ή πόδι.