καλοκαιρινή ασφάλεια για εσάς και τα παιδιά σας

Όταν χτυπά το τελευταίο σχολικό κουδούνι του σχολικού έτους, τα παιδιά αγωνίζονται έξω και οι γονείς φτάνουν για το κιτ πρώτων βοηθειών. Οι θερινές δραστηριότητες συχνά φέρνουν θραύσματα και μώλωπες – ή χειρότερα. Εδώ είναι απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι η καλοκαιρινή διασκέδαση των παιδιών σας συνεπάγεται ελάχιστο κίνδυνο.

Προχωρήστε στο κράνος

Οι τυχαίες πτώσεις είναι η πρώτη αιτία της παιδικής βλάβης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Τραυματισμών. Συνήθως είναι απλά ένα ξύσιμο πόδι ή χέρι, αλλά όταν τα παιδιά πέφτουν από ποδήλατα, μπορούν να χτυπήσουν τα κεφάλια τους. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού στο κεφάλι μέχρι και 85%, εξοπλίζοντας το παιδί σας με ένα καλά τοποθετημένο κράνος. Κάθε φορά που το παιδί σας βόλτα το ποδήλατο, το σκούτερ ή τα πτερύγια κυλίνδρων, πρέπει να φορέσει κράνος.

Κοιτάξτε προσεκτικά το κράνος του περασμένου έτους για να δείτε αν πρέπει να πάρετε ένα νέο. Τα κράνη αποσυντίθενται με την ηλικία και τη χρήση. “Δώστε προσοχή σε πόσες δυσλειτουργίες έχει ένα κράνος”, λέει ο Beth Johns-Thomas, διευθυντής θερινών προγραμμάτων στη σχολή Fenn, Concord, Mass. Μετά από μια σειρά μικρών συντριβών ή ένα μεγάλο, αντικαταστήστε το κράνος του παιδιού σας με ένα νέο .

Εκτελέστε Έλεγχο Ασφάλειας Αθλητικού Εξοπλισμού

Τα κράνη δεν είναι το μόνο πράγμα. Όλος ο αθλητικός εξοπλισμός πρέπει να συντηρείται καλά και να έχει το σωστό μέγεθος για το παιδί σας. “Τα παιδιά μεγαλώνουν από το ένα έτος στο άλλο”, λέει ο Johns-Thomas. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα μη-brainer, αλλά η ανάπτυξη του παιδιού σας μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσει με. Εκτελέστε έλεγχο μεγέθους σε όλο τον εξοπλισμό του παιδιού σας. Το ποδήλατό του εξακολουθεί να ταιριάζει; Έχει ξεπεράσει την αθλητική του επένδυση;

Αν το παιδί σας κατευθύνεται στο καλοκαιρινό στρατόπεδο ή παρακολουθεί κατασκήνωση ημέρας στην πόλη, ελέγξτε και τον εξοπλισμό του κατασκηνωτή. Είναι ο εξοπλισμός που καλύπτεται από ρωγμές και χτυπήματα; “Είναι απολύτως λογικό να καλέσετε έναν διευθυντή στρατόπεδων και να ρωτήσετε πότε ελέγχθηκε για τελευταία φορά ο εξοπλισμός του κατασκηνωτή”, λέει ο Johns-Thomas.

Αποτρέψτε το θερμικό στρες και την αφυδάτωση

Φαίνεται τόσο απλό και είναι τόσο εύκολο να ξεχάσουμε. Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν ενυδατωμένα. Παίζοντας στον καυτό ήλιο χωρίς διαλείμματα νερού μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση θερμότητας ή θερμική διαρροή, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.