καλοκαιρινό φρέσκο ​​φρούτο

Μόνο όταν πλένω ένα καλάθι ώριμων φραουλών ή τεμαχιστεί σε ένα γερό καρπούζι μπορώ να το δηλώσω επίσημα καλοκαίρι. Ήρθε η ώρα για τηγανίτες και muffins βατόμουρου, shortcake φράουλα, εξωτικές, πολύχρωμες σαλάτες, και βάφλες με τα πάντα, από ροδάκινα σε μούρα συσσωρευμένα ψηλά. Εάν υπάρχει πάντα μια εποχή που είμαστε πιθανό να φάμε τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων, αυτό είναι!

Μαζί με την υπέροχη γεύση, τα φρούτα το καλοκαίρι εξυπηρετούν ένα potpourri με μεγάλη διατροφή. Οι περισσότεροι από τους καρπούς του καλοκαιριού είναι γεμάτοι με αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά (φυτικά χημικά, πολλά από τα οποία πιστεύεται ότι έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα κατά του καρκίνου), καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ένας κανόνας για τα φρούτα και τα λαχανικά είναι, γενικά, το φωτεινότερο το χρώμα, τόσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε πώς τα φρούτα του καλοκαιριού, όπως τα βακκίνια, τα κόκκινα σταφύλια, οι φράουλες, τα μάνγκο και τα boysenberries, βαθμολογούνται στον δείκτη διατροφής.

Εδώ είναι 11 δημοφιλείς καρποί του καλοκαιριού και τα διατροφικά χαρακτηριστικά τους.

Βερίκοκα: Πλούσια σε φυτοχημικά βήτα-καροτένιο, ένα φλιτζάνι μισά βερίκοκα έχει 3 γραμμάρια ίνας, το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, 26% του RDA για βιταμίνη C και 17% για τη βιταμίνη Ε.

Μούρα: 1 φλιτζάνι βακκίνια έχει 4 γραμμάρια ίνας, 32% RDA για βιταμίνη C και 18% RDA για βιταμίνη Ε. Ένα φλιτζάνι boysenberries έχει 6,3 γραμμάρια ίνας, 27% RDA για φολικό οξύ, Το 50% του RDA για τη βιταμίνη C, το 13% του RDA για τη βιταμίνη Ε και το 10% του RDA για το μαγνήσιο. Ένα φλιτζάνι σμέουρων: 5 γραμμάρια ίνας, 18% του RDA για το φολικό οξύ και 51% του RDA για τη βιταμίνη C. Τα σμέουρα έχουν επίσης το φυτοχημικό ελλαγικό οξύ.

Ψωμί: 1 φλιτζάνι κύβους πεπόνι περιέχει 64% RDA για βιταμίνη Α, 12% RDA για βιταμίνη Β-6, 15% για φυλλικό οξύ και 113% για βιταμίνη C. Η πεπόνι έχει επίσης φυτοχημικά όπως αλφα-καροτένιο , β-καροτένιο, φλαβονοειδή, κουμαρίνες και φαινολικά οξέα.

Κεράσια: 1 φλιτζάνι έχει 2,5 γραμμάρια ίνας και 17% RDA για βιταμίνη C.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Κοτόπουλο, σοκολάτα, σαλάτες, επιδόρπια, σούπα