κνησμός κολυμβητή – επισκόπηση θέματος

Η φαγούρα του κολυμβητή είναι ένα εξάνθημα που προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση στις προνύμφες ορισμένων παρασίτων. Τα παράσιτα μπορούν να πέσουν κάτω από το δέρμα σας όταν κολυμπούν σε γλυκά νερά (όπως λίμνες και λίμνες) και μερικές φορές αλμυρό νερό. Αλλά δεν μπορείτε να πάρετε φαγούρα κολυμβητή από τις πισίνες που αντιμετωπίζονται με χλώριο.

Αλλά οι προνύμφες δεν μπορούν να επιβιώσουν στους ανθρώπους, έτσι τα παράσιτα πεθαίνουν. Ως αποτέλεσμα, το εξάνθημα συνήθως εξαφανίζεται από μόνο του και δεν χρειάζεται θεραπεία. Το εξάνθημα δεν μπορεί να εξαπλωθεί από άτομο σε άτομο.

Τα συμπτώματα της φαγούρας του κολυμβητή περιλαμβάνουν

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει τη φαγούρα του κολυμβητή κοιτάζοντας το δέρμα σας και να σας ρωτήσει αν έχετε κολυμπήσει σε λίμνες ή λίμνες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κνησμός του κολυμβητή εξαφανίζεται μόνη της, οπότε δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε κάποιο γιατρό.

Για να θεραπεύσετε την κνησμό στο σπίτι, μπορείτε

Προσπαθήστε να μην γρατσουνίσετε το εξάνθημα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση.

Καλέστε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να έχετε εξάνθημα μετά από 1 εβδομάδα ή εάν έχετε σημεία λοίμωξης, όπως π.χ.

Για να μειώσετε την πιθανότητα να πάρετε φαγούρα του κολυμβητή

Ένα εξάνθημα που συνήθως αποβάλλεται σε περίπου μια εβδομάδα. Ένα κνησμό ή καψίματα στο δέρμα σας. Σπυράκια που εμφανίζονται αρκετές ώρες μετά από το νερό. Τα σπυράκια μπορεί αργότερα να μετατραπούν σε κυψέλες.

Τοποθετήστε δροσερά υγρά υφάσματα (κομπρέσες) στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε κρέμες αντι-φαγούρας που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς συνταγή σε φαρμακείο ή φαρμακείο. Βάλτε λοσιόν καλαμίνης στο δέρμα σας. Προσθέστε μια χούφτα πλιγούρι βρώμης (αλεσμένη σε σκόνη) στο μπάνιο σας. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε ένα προϊόν μπάνιου oatmeal, όπως το Aveeno.

Αυξημένος πόνος, οίδημα, ζεστασιά ή ερυθρότητα. Κόκκινες ραβδώσεις που οδηγούν από την περιοχή. Λίγο αποστράγγιση από την περιοχή. Πυρετός.

Μην πηγαίνετε κοντά σε λίμνες ή λίμνες που είναι γνωστό ότι έχουν επιδημίες κολύμπι κολύμπι? Ντους ή στεγνώστε τον εαυτό σας με μια πετσέτα μόλις βγείτε από μια λίμνη ή μια λίμνη.