νατριοπυροθειικό νάτριο, μαγνήσιο και κιτρικό οξύ (από του στόματος οδού)

Δοσολογία

Χαμένη δόση

Πάρτε αυτό το φάρμακο ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων και οδηγίες ασθενούς. Πρέπει να διαβάσετε, να κατανοήσετε και να ακολουθήσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Μπορείτε να πάρετε αυτό το φάρμακο σε δύο δοσολογίες: Διαδικασία δοσολογίας Split-Dose και Day-Before δοσολογικό σχήμα. Ο γιατρός σας θα σας πει πώς να παίρνετε αυτό το φάρμακο ανάλογα με το πρόγραμμα κολονοσκόπησης, την απόσταση που διανύσατε και άλλες προσωπικές περιστάσεις.

Να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο

Αποφύγετε τη λήψη άλλων καθαρτικών ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Αποφύγετε τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου από το στόμα εντός 1 ώρας πριν πάρετε το Prepopik ™. Τα από του στόματος φάρμακα μπορεί να μην απορροφηθούν εντελώς.

Αποθήκευση

Εάν παίρνετε χλωροπρομαζίνη (Thorazine®), digoxin (Lanoxin®), πενικιλλαμίνη (Cuprimine®, Depen®), συμπληρώματα σιδήρου και ορισμένα αντιβιοτικά (όπως ciprofloxacin, doxycycline, minocycline, tetracycline, Avelox®, Levaquin®, Vigamox® ), πάρτε αυτά τα φάρμακα τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξεκινήσετε το Prepopik ™ και 6 ώρες μετά τη λήψη του Prepopik ™.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.