να είστε ασφαλείς: εάν είστε σε μια βίαιη σχέση – επισκόπηση θεμάτων

Μια βίαιη σχέση θέτει εσάς και τα παιδιά σας σε κίνδυνο για τραυματισμό και ακόμη και θάνατο. Η εκπόνηση σχεδίου θα βοηθήσει στην ασφάλεια και την ασφάλεια των παιδιών σας.

Επίσης, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Εθνικής Συμμαχίας για την Εγχώρια Βία στο www.ncadv / resources / state.htm για να βρείτε το πρόγραμμα που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς και προσφέρει προστασία και νομική υποστήριξη.

Προσπαθήστε να αποκρύψετε πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, μαχαίρια και άλλα όπλα, εκτός εάν τα κρύβετε δημιουργούν για εσάς μια κατάσταση που δεν είναι ασφαλής. Εάν δεν μπορείτε να κρύψετε τα όπλα, προσπαθήστε να τα καταστήσετε δύσκολο να τα βρείτε ή να χρησιμοποιήσετε. Όταν εμφανιστεί ένα επιχείρημα, μεταβείτε σε ένα ασφαλές δωμάτιο. Αποφύγετε δωμάτια χωρίς έξοδο, όπως ντουλάπες ή μπάνια, ή ένα δωμάτιο όπως η κουζίνα με αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα. Επίσης, κρατήστε τα παιδιά σας έξω από αυτά τα μη ασφαλή δωμάτια. Προσπαθήστε να έχετε διαθέσιμο τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή. Σκεφτείτε να κρύψετε ένα προπληρωμένο κινητό τηλέφωνο για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν διαθέτετε κινητό τηλέφωνο, διατηρήστε την αλλαγή μαζί σας ανά πάσα στιγμή για να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Δημιουργήστε μια λέξη κώδικα ή ένα σημάδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ειδοποιήσει την οικογένεια, τους φίλους, τους δασκάλους ή τους συναδέλφους σας όταν σας ζητήσει βοήθεια. Εμπιστευθείτε την κρίση σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν πρόκειται να συμβεί ένα καταχρηστικό περιστατικό. Μερικές φορές είναι καλύτερο να φύγετε. Μερικές φορές είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε τον κακοποιό. Κάντε μια συνήθεια να στηρίξετε το αυτοκίνητό σας στο δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα αέριο στη δεξαμενή. Κρατήστε την πόρτα του οδηγού ξεκλείδωτη και ασφαλίστε όλες τις άλλες πόρτες. Έχετε ένα αντίγραφο του κλειδιού του αυτοκινήτου και το κρύψτε στο αυτοκίνητο. Εάν εσείς ή τα παιδιά σας κινδυνεύετε, αφήστε το αμέσως. Εάν η αποχώρηση δεν είναι δυνατή; Προσπαθήστε να μετακινηθείτε σε ασφαλείς περιοχές του σπιτιού σας. Κάνε τον εαυτό σου φυσικά μικρότερο, στρέφοντας σε μια μπάλα και καλύπτοντας το κεφάλι και το πρόσωπό σας με τα χέρια σας.