οδηγός λαχανικών άνοιξη

Οι Ιταλοί έχουν μια βαθιά προσήλωση στην αγκινάρα, η οποία είναι ιθαγενής της Μεσογείου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε σύγχρονα ρεκόρ στη Νάπολη γύρω στο 1400. Όταν η άνοιξη κυλάει στη Ρώμη, οι αγκινάρες σερβίρονται με κάθε τρόπο, από τηγανητά έως κοφτά, με ξυρισμένο πεκορίνο και φρουτώδες ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, όταν η εποχή είναι πάνω, κατεψυγμένα και κονσέρβες αγκινάρες είναι σίγουρα βολικό, καθιστώντας αγκινάρες μια μεγάλη προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας νύχτα και γρήγορη βουτιά.

Τι παίρνετε: Πολλές ίνες και καλή ποσότητα βιταμίνης C, κάλιο και φυλλικό οξύ κάνουν τις αγκινάρες μια προφανή υγιεινή επιλογή.

Συμβουλή αγορών: Ψάξτε για πράσινα, παχουλά, συμπαγή κεφάλια. Οι καφέ κηλίδες στις κλίμακες μπορεί να είναι ελκυστικές, αλλά δείχνουν ότι οι αγκινάρες έχουν παγώσει και έχουν βελτιωμένη γεύση.

Συμβουλή αποθήκευσης: Ψύξτε σε πλαστική σακούλα για έως και 1 εβδομάδα.

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV της Γαλλίας ήταν τόσο λάτρης των σπαραγγιών που διέταξε θερμοκήπια για να αναπτυχθεί η λιχουδιά όλο το χρόνο. Σήμερα, δεν χρειάζεται να είστε βασιλείς για να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι το πιο φρέσκο ​​και πιο γευστικότατο την άνοιξη.

Τι παίρνετε: Ένα στέλεχος από σπαράγγια περιέχει μόνο 4 θερμίδες και παρέχει υγιείς δόσεις φυλλικού οξέος, καλίου και φυτικών ινών.

Συμβουλές για ψώνια: Οι καταναλωτές που επιλέγουν τα σπαράγγια σπαράγγια στην πραγματικότητα λείπουν από τη ζουμερή τρυφερότητα των παχύτερων, πιο ισχυρών λόγχες. Τα “κομψά λεπτά” σπαράγγια είναι λιγότερο γλυκά, πιο χορταρικά και ποώδη. Αποφύγετε οποιοδήποτε δόρυ που εμφανίζεται συρρικνωμένο ή του οποίου ο οφθαλμός εξαπλώνεται.

Συμβουλή αποθήκευσης: Εάν δεν πρόκειται να φάτε τα σπαράγγια σας μέσα σε μια μέρα ή δύο, κρατήστε το όρθιο σε ένα ποτήρι νερό για να το κρατήσετε ενυδατωμένο.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Κοτόπουλο, σοκολάτα, σαλάτες, επιδόρπια, σούπα