παραμένοντας ενεργός όταν έχετε αλλεργικό άσθμα

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν έχετε άσθμα που προκαλείται από άσκηση ή ο αγαπημένος σας τύπος σωματικής δραστηριότητας σας εκθέτει σε ασθματικούς παράγοντες, ρωτήστε τον γιατρό σας πώς να αποτρέψετε επιθέσεις άσθματος κατά την άσκηση. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να συστήσει

Φάρμακα

Αν είστε αλλεργικός στη γύρη ή τη μούχλα, μπορεί να σας συστήσει ο γιατρός σας

Με σωστή θεραπεία, μπορείτε να ασκείτε με ασφάλεια ακόμα και αν έχετε αλλεργικό άσθμα. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται βήτα αγωνιστές βραχείας δράσης για να ελέγξετε την κατάστασή σας. Αυτό περιλαμβάνει συσκευές εισπνοής αλβουτερόλης (ProAir HFA, Ventolin HFA, άλλοι).

Να φοράτε πάντα την συσκευή εισπνοής γρήγορης ανακούφισης κατά την άσκηση. Πάρτε το φάρμακό σας μόλις αρχίσετε να πάσχετε από άσθμα. Αυτός ο τύπος φαρμάκου έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει τους αεραγωγούς και να χαλαρώνει τους μύες και να διευκολύνει τα συμπτώματά σας σε περίπου πέντε λεπτά.

Βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφτείτε το γιατρό σας αν συνεχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα αλλεργικού άσθματος κατά την άσκηση. Αυτός ή αυτή μπορεί να αλλάξει τη δόση φαρμάκων σας ή να συνταγογραφήσει άλλο τύπο φαρμάκου.