προβλήματα ύπνου: αντιμετώπιση του αεριωθούμενου καθυστέρησης

Τάσεις διαταραχής ύπνου

Δεν μπορείτε να περιμένετε να πάτε στο γάμο της αδερφής σας και να δείτε οικογένεια και φίλους. Αλλά δεν είστε τόσο ενθουσιασμένοι με την ιδέα της μακράς διαδρομής από την Καλιφόρνια στη Βόρεια Καρολίνα.

Yo; έχουν καθυστέρηση jet.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το jet lag;

Δεν μπορείτε να θεραπεύσετε είναι? καθυστέρηση, αλλά μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε τα συμπτώματα χρησιμοποιώντας συμπληρωματικές ορμόνες. μελατονίνη και υπνωτικά χάπια. Άλλες θεραπείες εκτός από τα φάρμακα δεν έχουν μέλισσα. έχουν μελετηθεί ή έχουν μελετηθεί πολύ λίγο, αλλά μπορεί να αξίζει να δοκιμάσετε.

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που το σημείο σας? κάνει. Ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου και του ξύπνημα. Κανονικά, melatoni? τα επίπεδα αρχίζουν να αυξάνονται στα μέσα έως αργά το βράδυ, παραμένουν υψηλά για τα περισσότερα από αυτά. νύχτα, και στη συνέχεια πηγαίνετε κάτω νωρίς το πρωί.

Λαμβάνοντας melatoni? μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το βιολογικό σας ρολόι. Οι μελέτες δείχνουν ότι έχει μειωθεί το ποσοστό αυτό. τα συμπτώματα jet lag για τους ανθρώπους που φέρουν τόσο ανατολικά όσο και δυτικά. 1

Οι προτάσεις σχετικά με τις ώρες και τις δοσολογίες ποικίλλουν. ερευνητές που έχουν μελετήσει τη μελατονίνη. Οι γιατροί συστήνουν να σας

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μελατονίνης δεν έχουν μέλισσα. δοκιμαστεί πλήρως. Η λήψη μεγάλων δόσεων μπορεί να προκαλέσει διακοπή του ύπνου. καθημερινή κόπωση. Αν hav? επιληψία ή είναι takin? διαλυτικά αίματος όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), μιλήστε t; γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μελατονίνη.

Τα υπνωτικά χάπια eszopiclone (Lunesta) και zolpidem (Ambien) έχουν μέλισσα. μελετήθηκε για το jet lag. Μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε παρά το τζετ καθυστέρηση αν πάρετε το? πριν από την ώρα του ύπνου, αφού φτάσετε στον προορισμό σας. Μπορεί να έχετε παρενέργειες πονοκεφάλων, ζάλης, σύγχυσης και αίσθημα sic? στο στομάχι σας.

Κανένα από τα πράγματα στο th? οι παρακάτω λίστες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την καθυστέρηση του jet, αλλά μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το; βοηθητικός.

Αν έχετε ένα σημαντικό γεγονός, tr; για να φτάσετε λίγες μέρες νωρίτερα, ώστε το σώμα σας να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα ζώνη ώρας.

Herxheimer Α (2008). Jet lag, ημερομηνία αναζήτησης Ιούνιος 2008. Online έκδοση του BMJ Κλινικές αποδείξεις: http: //www.clinicalevidence.

Kathleen Romito, MD – Οικογενειακή Ιατρική; Lisa S. Weinstock, MD – Ψυχιατρική

14 Νοεμβρίου 2014