σουλινδάκ

Τα ΜΣΑΦ μπορεί να προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών θρομβωτικών επεισοδίων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου, τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο ή παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Το Sulindac αντενδείκνυται για τη θεραπεία του περιεγχειρητικού πόνου στη ρύθμιση της χειρουργικής επέμβασης CABG. Τα ΜΣΑΦ μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών του γαστρεντερικού (GI), ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Αυτά τα περιστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία, εξέλκωση και διάτρηση, τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Χρήσεις για sulindac

Θεραπευτική κατηγορία: Αναλγητικό

Φαρμακολογική κατηγορία: ΜΣΑΦ

Χημική κατηγορία: Οξικό οξύ (κατηγορία)

Το Sulindac χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας, που είναι ένας τύπος αρθρίτιδας που επηρεάζει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. το sulindac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του επώδυνου ώμου (θυλακίτιδα ή τενοντίτιδα).

το sulindac διατίθεται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για το sulindac, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στο sulindac ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Πριν από τη χρήση του sulindac

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις του sulindac στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του σουλινδάκ στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις επιδράσεις του sulindac σε σύγκριση με τους νεότερους ενήλικες και είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν νεφρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να απαιτήσει προσαρμογή της δόσης για τους ασθενείς που λαμβάνουν sulindac.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε το sulindac, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώσετε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση του sulindac με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση του sulindac με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση του sulindac με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του sulindac. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του sulindac, μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας σουλινδάκης μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών, ειδικά σε ηλικιωμένους ασθενείς.

το sulindac πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Όταν χρησιμοποιείται για σοβαρή ή συνεχιζόμενη αρθρίτιδα, το sulindac πρέπει να λαμβάνεται τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας για να σας βοηθήσει. το sulindac συνήθως αρχίζει να εργάζεται μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περάσουν έως και δύο εβδομάδες ή και περισσότερο, προτού να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Επίσης, αρκετές εβδομάδες μπορεί να περάσουν πριν αισθανθείτε την πλήρη επίδραση του σουλιντάκ.

Το καλύτερο είναι να λαμβάνετε το sulindac με τροφή. Επίσης πίνετε επιπλέον υγρά για να περάσετε περισσότερα ούρα ενώ χρησιμοποιείτε το sulindac. Αυτό θα κρατήσει τους νεφρούς σας να λειτουργούν καλά και να βοηθά στην πρόληψη των προβλημάτων των νεφρών.

Η δόση του sulindac θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις σουλινδάκ. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση σουλινδάκ, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Η σωστή χρήση του sulindac

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο λειτουργεί σωστά. Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις αίματος και ούρων για τον έλεγχο ανεπιθύμητων ενεργειών.

το sulindac μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό είναι πιθανότερο σε άτομα που έχουν ήδη καρδιακή νόσο. Τα άτομα που χρησιμοποιούν sulindac για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

το sulindac μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στο στομάχι ή στα έντερα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να συμβούν χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Αυτό είναι πιο πιθανό εάν είχατε στο παρελθόν έλκος στομάχου, εάν καπνίζετε ή πίνετε τακτικά οινόπνευμα, είστε άνω των 60 ετών, έχετε κακή υγεία ή εάν χρησιμοποιείτε ορισμένα άλλα φάρμακα (όπως ένα στεροειδές φάρμακο ή ένα λεπτότερο αίμα).

Σοβαρές δερματικές αντιδράσεις μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σουλινδάκη. Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα κατά τη λήψη του sulindac: φουσκάλες, απολέπιση, χαλάρωση του δέρματος, ρίγη, βήχας, διάρροια, πυρετός, φαγούρα, πόνος στις αρθρώσεις ή στους μυς, ερυθηματώδη δερματικά τραύματα, , έλκη, λευκές κηλίδες στο στόμα ή στα χείλη ή ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία.

Κάποιες πιθανές προειδοποιητικές ενδείξεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σουλιντάκη μπορεί να περιλαμβάνουν μαύρα κόπρανα, μειωμένη ούρηση, σοβαρό πόνο στο στομάχι, δερματικό εξάνθημα, πρήξιμο του προσώπου, δάχτυλα, πόδια ή κάτω πόδια, ασυνήθιστη αιμορραγία ή μώλωπες. ασυνήθιστη αύξηση του σωματικού βάρους, έμετο αίματος ή υλικού που μοιάζει με καφέ ή κίτρινο δέρμα ή μάτια .. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν σημάδια σοβαρών καρδιακών προβλημάτων όπως πόνος στο στήθος, γρήγορος ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός, σφίξιμο στο στήθος, ασυνήθιστο ξέπλυμα ή ζεστασιά του δέρματος, της αδυναμίας ή της ομιλίας. Σταματήστε να παίρνετε το sulindac και συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια.

το sulindac μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τύπο αλλεργικής αντίδρασης που ονομάζεται αναφυλαξία. Αν και αυτό είναι σπάνιο, μπορεί να εμφανίζεται πιο συχνά σε ασθενείς που είναι αλλεργικοί στην ασπιρίνη ή σε άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα αυτής της αντίδρασης είναι η ταχεία ή ακανόνιστη αναπνοή, η αναπνοή, η συριγμό ή η λιποθυμία. Άλλα σημεία μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγή χρώματος του προσώπου, πολύ γρήγορο αλλά ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή παλμό, διογκώσεις τύπου κυψέλης στο δέρμα και πρήξιμο ή πρήξιμο των βλεφάρων ή γύρω από τα μάτια. Εάν προκύψουν αυτά τα αποτελέσματα, λάβετε αμέσως βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση σουλινδάκ

Η χρήση sulindac κατά τη διάρκεια της καθυστερημένης εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

το sulindac μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα κατά τη λήψη του sulindac: φούσκωμα, ρίγη, δυσκοιλιότητα, σκοτεινά ούρα, γρήγορος καρδιακός παλμός, πυρετός, δυσπεψία, απώλεια της όρεξης, ναυτία, πόνοι στο στομάχι, στην πλευρά ή στην κοιλιά, ενδεχομένως να ακτινοβολεί στην πλάτη · εμετός · ή κίτρινα μάτια ή δέρμα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγχετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε σύγχυση, υπνηλία, πυρετό, γενική αίσθηση ασθένειας, πονοκέφαλο, απώλεια όρεξης, ναυτία, δύσκαμπτο λαιμό ή πλάτη ή εμετό. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ή ιατρικές εξετάσεις, ενημερώστε το γιατρό σας ότι παίρνετε sulindac. Μπορεί να είναι απαραίτητο να σταματήσετε τη θεραπεία για λίγο ή να αλλάξετε σε διαφορετικό μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο πριν από τη διαδικασία σας.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

sulindac παρενέργειες

σουλινδάκ

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Πόνος τραμαδόλη, οξυκωδόνη, ακεταμινοφαίνη, τυλενόλη, ναπροξένη, ασπιρίνη

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα πρεδνιζόνη, ναπροξένη, Humira, ασπιρίνη, δικλοφενάκη, Celebrex

Η θυλακίτιδα πρεδνιζόνη, ναπροξένη, τριαμκινολόνη, δεξαμεθαζόνη, Αβννβ, ινδομεθακίνη

Familial Adenomatous Polyposis Celebrex, σελεκοξίμπη, Clinoril