σούπερ λεκάνη υπόσχεση: να κινείται, να ταιριάζει

Το Super Bowl σίγουρα ενθαρρύνει τους παίκτες να ξεπεράσουν τη νίκη, αλλά παρακινεί και εκατομμύρια οπαδούς.

Τους ενθαρρύνει να οργανώσουν τη ζωή τους ώστε να μπορούν να κάθονται για ώρες μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας κάθε παιχνίδι του παιχνιδιού.

Το Super Bowl, ωστόσο, δεν φαίνεται να παρακινεί τους οπαδούς να αγκαλιάζουν την ουσία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο είναι φυσική κατάσταση.

Αντ ‘αυτού, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου, όπως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ, τείνουν να είναι υπέρβαροι, χωρίς σχήμα και καθισμένοι. Είκοσι έξι τοις εκατό πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν κάνουν καμία άσκηση καθόλου, σύμφωνα με το CDC. Πολλοί δεν θα περάσουν ακόμη και μια σκάλες αν μπορούν να το αποφύγουν.

Γιατί πολλοί άνθρωποι στον κόσμο τείνουν να αποφεύγουν την άσκηση;

Πολλοί λένε ότι δεν έχουν χρόνο και βρίσκουν την άσκηση βαρετή.

Πολλοί φυσιολόγοι άσκησης, ωστόσο, υποψιάζονται ότι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να είναι η έλλειψη γνώσης. εάν οι άνθρωποι καταλάβαιναν πραγματικά τα τεράστια οφέλη της άσκησης, θα το κάνουν απλά.

Η άσκηση φαίνεται να επηρεάζει τα πάντα “, λέει ο Cris Slentz, PhD, καθηγητής φυσιολόγος στο πανεπιστήμιο Duke Medical Center στο Durham, NC.” Κατά τη γνώμη μου, αν καταλάβετε ότι η άσκηση είναι πραγματικά καλή για σας, θα το καταστήσετε το Νο 1 προτεραιότητα. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα το κάνετε. Πιστεύω ότι η γνώση είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής. Όλοι έχουμε τον ίδιο χρόνο.

Η άσκηση, σύμφωνα με την Slentz, αποτρέπει μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την καλή υγεία – τη συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα και γύρω από τα εσωτερικά όργανα, όπως το ήπαρ και την καρδιά. Αυτό προκαλεί κοιλιακή παχυσαρκία. Το πλεονάζον λίπος αποδυναμώνει την ικανότητα του σώματος να καίει γλυκόζη (σάκχαρο αίματος), το οποίο στη συνέχεια συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος, θέτοντας το στάδιο για τον διαβήτη και μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Τα καλά νέα, λέει ο Slentz, είναι ότι ακόμη και μέτρια ποσά άσκησης μπορούν να αποτρέψουν την αύξηση του σωματικού βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Applied Physiology, οι Slentz και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι ακόμη και ένας βιαστικός 30-λεπτά περίπατος πέντε ή έξι ημέρες την εβδομάδα ήταν αρκετός για να αποτρέψει τη σημαντική συσσώρευση λίπους.

Οι άνθρωποι στην ανενεργή ομάδα κέρδισαν σημαντικό βάρος – περίπου δύο λίβρες κάθε έξι μήνες, “λέει ο Slentz.” Όμως, όσοι ασκούσαν, ακόμα και με χαμηλότερη ένταση, είχαν αρκετά αξιοσημείωτα οφέλη. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην ομάδα χαμηλής έντασης είχαν στην πραγματικότητα καλύτερη μείωση των τριγλυκεριδίων. Κάποιοι είχαν αποκρίσεις λιπιδίων που ήταν πιο ισχυρές από ό, τι στην ομάδα υψηλότερης έντασης.

Περισσότερη άσκηση, εντούτοις, είναι γενικά καλύτερη.

“Εκείνοι στην ομάδα υψηλότερης δόσης, που έτρεξε 17-18 μίλια την εβδομάδα, είχαν τα μεγαλύτερα οφέλη”, λέει ο Slentz. Ωστόσο, μια αυξανόμενη έρευνα δείχνει ότι ακόμη και η μέτρια άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …