σπερματοκτόνο (κολπική οδός) πριν από τη χρήση

Αλλεργίες

Παιδιατρικός

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Αυτά τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί από εφήβους και δεν έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε σχέση με τους ενήλικες. Ωστόσο, ορισμένοι νεότεροι χρήστες ενδέχεται να χρειαστούν επιπλέον συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της χρήσης σπερματοκτόνων ακριβώς όπως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση κολπικών σπερματοκτόνων δεν αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών ή αποβολής.

Δεν είναι γνωστό εάν τα κολπικά σπερματοκτόνα περνούν στο μητρικό γάλα στους ανθρώπους. Ωστόσο, η χρήση τους δεν έχει αναφερθεί ότι προκαλεί προβλήματα στα θηλάζοντα μωρά.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Εγκυμοσύνη

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Θηλασμός

Εάν αναπτύξετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε νέο φάρμακο (συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα) ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Άλλα Ιατρικά Προβλήματα