στρες και ιδρώτας: παραμονή δροσερό κάτω από τη φωτιά

Είναι η ημέρα της μεγάλης παρουσίασης στην εργασία – εκείνη που είτε πρόκειται να σας προσγειώσει μια προσφορά, είτε να σας απολύσει.

Σε κάθε τεύχος του περιοδικού, ζητάμε από τους ειδικούς μας να απαντήσουν σε ερωτήσεις των αναγνωστών για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Στο τεύχος του Μαΐου του 2010, απευθυνθήκαμε στον εμπειρογνώμονα του Skin Care, Karyn Grossman, MD, για να λάβουμε συμβουλές σχετικά με τις ενοχλητικές μικρές προσκρούσεις που έχουν τόσο πολλοί από εμάς στα άνω χέρια μας. Ερ. Έχω πολύ μικρά χτυπήματα στα μπράτσα μου – δεν μου αρέσει να πηγαίνω χωρίς μανίκια. Τι είναι? Μπορώ να τα ξεφορτωθώ? Α. Αυτές οι μικρές προσκρούσεις προκαλούνται από την κερατόζωση pilaris, μια κοινή πάθηση του δέρματος …

Τώρα δεν είστε μόνο στρες – είστε σε δύσκολη θέση, πάρα πολύ.

Η υπερβολική εφίδρωση (γνωστή και ως υπεριδρωσία) είναι ένα τέτοιο δυσάρεστο πρόβλημα που μερικοί άνθρωποι με την πάθηση πάνε σε οποιοδήποτε βαθμό για να αποφύγουν το γυμναστήριο, τα πάρτι και οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές ή εργασιακές καταστάσεις που πιθανόν να τους καταπλήξουν.

Γιατί μερικοί άνθρωποι μένουν στεγνοί υπό πίεση, ενώ άλλοι μοιάζουν σαν να πήγαιναν; Ορισμένοι παράγοντες καθιστούν τους ανθρώπους πιο πρησμένους, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, της κατανάλωσης οινοπνεύματος, ασθενειών όπως ο διαβήτης ή ένας υπερδραστήριο θυρεοειδής αδένας, η εμμηνόπαυση και ορισμένα φάρμακα.

Το άγχος είναι ένας ακόμη μεγάλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ιδρώνουν και είναι μια αιτία που μπορείτε να ελέγξετε.

Εδώ είναι 10 συμβουλές για τη μείωση του στρες στη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε ψυχρότεροι και στεγνοί υπό πίεση.

1. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Η αναπνοή μπορεί να φανεί σαν μια μη-brainer, αλλά να δώσει λίγη σκέψη και πραγματικά θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Παρόλο που γνωρίζετε ήδη πώς να αναπνεύσετε, μπορείτε να το κάνετε για την ανακούφιση από το στρες: Βρείτε ένα ήσυχο, άνετο σημείο. Καθίστε ή ξαπλώστε στην πλάτη σας. Εισπνεύστε σιγά-σιγά μέσα από τη μύτη σας έως ότου η κοιλιά σας επεκταθεί πλήρως. Αφήστε την αναπνοή αργά μέσα από τη μύτη ή το στόμα σας. Περάστε 10 με 20 λεπτά ασκώντας βαθιά αναπνοή κάθε μέρα.

2. Συνειδητά χαλαρώστε. Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική μείωσης του στρες ονομάζεται προοδευτική χαλάρωση των μυών. Ξαπλώστε στην πλάτη σας με τα μάτια κλειστά. Ξεκινώντας από τα πόδια σας, τεταμένη ένα μέρος του σώματος κάθε φορά. Εργαστείτε μέχρι τα κάτω πόδια σας, τα γόνατα, τα άνω πόδια και ούτω καθεξής. Τεντώστε κάθε τμήμα σώματος για περίπου 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το να χαλαρώσει. Μέχρι να φτάσετε στο κεφάλι σας, θα πρέπει να αισθάνεστε πιο ήρεμοι.

3. Πάρτε ένα ζεστό μπάνιο. Η μούλιασμα στο ζεστό νερό δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά το πλύσιμο του σώματος σας με αντιβακτηριακό σαπούνι θα σκοτώσει επίσης τα βακτήρια που μπορούν να κάνουν τη μυρωδιά του ιδρώτα σας.

Μεγιστοποιήστε τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας για να φανεί νεότερος τώρα.

Κοιτάξτε καλά σε κάθε φωτογραφία. Πώς να φροντίσετε για ξηρό, κόκκινο σκι? Εκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση της ρυτίδωσης. Απαλείψτε τις τσάντες κάτω από τα μάτια σας