στυλ λύσεις: όταν η υφή των μαλλιών σας αλλάζει

Η υφή των μαλλιών που μεγαλώνετε γίνεται μέρος της ταυτότητάς σας. Μάθετε να το στυλ με τρόπο που σας κολακεύει και ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Μπορεί να είναι ανησυχητικό αν αλλάξει. Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνονται σγουρά, ίσια, λεπτά ή χονδροειδή.

Πολλά πράγματα μπορούν να κάνουν την αλλαγή μαλλιών υφή. Κάποια που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Άλλοι που μπορεί να προκαλέσετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε γιατί η υφή των μαλλιών σας μπορεί να αλλάζει και τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το καλύτερο.

Γκρίζα μαλλιά μεγαλώνει όταν το υπεροξείδιο του υδρογόνου συσσωρεύεται στο θυλάκιο των τριχών σας. “Αυτό προκαλεί την τριχόπτωση της τρίχας από μέσα προς τα έξω”, λέει η Debra Jaliman, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Δερματολογίας. Οι γκρι τρίχες είναι παχύτερες και ευκολότερες, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να γίνονται πιο σκληρά καθώς πολλαπλασιάζονται.

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να σταματήσετε το γκριζάρισμα – είναι κάτι που κληρονομούν. Αλλά μπορείτε να δαμάσετε γκρίζα μαλλιά με ένα καλό χτένισμα και ιδιαίτερη προσοχή.

Λύσεις: Βάλτε τα μαλλιά σας με προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ξηρά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ένα εφεδρικό κλιματιστικό για να βοηθήσετε στην ομαλότητα των πιο χονδρών κλώνων.

Περιστασιακές σπιτικές ή σαλόνιρες θεραπείες βαθιάς προετοιμασίας μπορούν επίσης να βοηθήσουν, λέει ο Eugene Toye, ανώτερος στυλίστας στο Rita Hazan Salon στη Νέα Υόρκη. Έχει στυλ μαλλιών για τη Σοφία Βεργάρα και τον Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Μερικοί κομμωτές χρησιμοποιούν κερατινικές θεραπείες για να βελτιώσουν την τραχιά υφή των γκρι μαλλιών. Αλλά είναι ακριβά και μπορεί να περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα φορμαλδεΰδης, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.

Toye προτείνει να πάρει μια περικοπή που λειτουργεί με τη νέα υφή σας. «Μην προσπαθήσετε να πολεμήσετε τα μαλλιά σας», λέει. “Αν είναι κυματιστό, μην προσπαθήσετε να το κολλήσετε ίσια.

Η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην υφή των μαλλιών σας ή καθόλου. Αν χάσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να αυξηθεί παχύτερο, πιο συσφικτικό ή ίσιο σε όλο ή λίγο σε ορισμένα σημεία.

Λύσεις: Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά σας μπορεί να επιστρέψουν στην υφή του προ-χημειο. Αλλά τα πρώτα μαλλιά που μεγαλώνουν είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Αποφύγετε χημικές διεργασίες, όπως χρωματισμό ή ίσιωμα για λίγο. Και δεν είναι μόνο η πρόωρη τρίχα που είναι επιρρεπής σε βλάβη. Το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ευαίσθητο για 6 μήνες ή περισσότερο μετά τη θεραπεία.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας μετά από χημειώσεις για να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν υγιή. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε κοντές τρίχες, σκεφτείτε την περίοδο ανάπτυξης, ως ένα χρόνο για να δοκιμάσετε πιο σύντομες μορφές. Εάν είστε πραγματικά δυσαρεστημένοι με τα μαλλιά που έρχονται σε λεπτές ή τετμημένες, Toye προτείνει να φοράει ένα κομμάτι μαλλιών ή περούκα, ενώ συνεχίζει να αυξάνεται μέσα.