συμπτώματα και αιτίες – ινοκυστικά στήθη

Συμπτώματα

Αιτίες

Τα σημάδια και τα συμπτώματα των ινοκυστικών μαστών μπορεί να περιλαμβάνουν

Οι μεταβολές του ινομυστατικού μαστού εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες ηλικίας 20 έως 50 ετών. Σπάνια οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες εμφανίζουν ινοκυστικές μεταβολές του μαστού, εκτός εάν βρίσκονται σε ορμονοθεραπεία.

Οι περισσότερες αλλαγές στο ινοκυστικό στήθος είναι φυσιολογικές. Ωστόσο, κάντε μια συνάντηση με το γιατρό σας εάν

Κάθε στήθος περιέχει 15 έως 20 λοβούς αδενικού ιστού, διατεταγμένους όπως τα πέταλα μιας μαργαρίτας. Οι λοβοί χωρίζονται περαιτέρω σε μικρότερες λοβούς που παράγουν γάλα για θηλασμό. Μικροί σωλήνες (αγωγοί) μεταφέρουν το γάλα σε μια δεξαμενή που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη θηλή σας.

Ανατομία του μαστού

Η ακριβής αιτία των ινοκυστικών μεταβολών του μαστού δεν είναι γνωστή, αλλά οι εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι οι αναπαραγωγικές ορμόνες – ειδικά τα οιστρογόνα – παίζουν κάποιο ρόλο.

Τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο στήθος και περιοχές του ογκώδους ιστού του μαστού που αισθάνονται τρυφερός, πονόλαιμος και πρησμένος. Οι μεταβολές του ινομυστασίου του μαστού τείνουν να είναι πιο ενοχλητικές πριν από την εμμηνορροϊκή περίοδο και ο πόνος και η κατσούφια τείνουν να ξεκαθαρίσουν ή να μειωθούν μόλις αρχίσει η εμμηνορροϊκή σας περίοδος.

Όταν εξετάζεται με μικροσκόπιο, ο ινοκυστικό ιστό του μαστού περιλαμβάνει ξεχωριστά συστατικά όπως το

Το να έχετε ινοκυστικά στήθη δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Ανατομία του μαστού

Παράγοντες κινδύνου