συμπτώματα και αιτίες – καρκίνο του στομάχου

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου μπορεί να περιλαμβάνουν

Συμπτώματα

Αιτίες

Εάν έχετε σημεία και συμπτώματα που σας ανησυχούν, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα διερευνήσει πιο συχνές αιτίες αυτών των συμπτωμάτων και συμπτωμάτων.

Το στομάχι σας είναι ένας μυϊκός σάκος σχετικά με το μέγεθος ενός μικρού πεπονιού που επεκτείνεται όταν τρώτε ή πίνετε για να κρατήσετε όσο ένα γαλόνι τροφίμων ή υγρού. Μόλις το στομάχι σας κονιορτοποιεί το φαγητό, ισχυρές μυϊκές συσπάσεις (περισταλτικά κύματα) ωθούν το φαγητό προς την πυλωρική βαλβίδα, η οποία οδηγεί στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου (δωδεκαδάκτυλο).

Στομαχική και πυλωρική βαλβίδα

Ο καρκίνος του στομάχου συνήθως αρχίζει στα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν το εσωτερικό του στομάχου.

Στομαχική και πυλωρική βαλβίδα

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για το τι προκαλεί καρκίνο του στομάχου. Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ μιας διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε καπνιστές και αλατισμένες τροφές και καρκίνο του στομάχου. Καθώς η χρήση της ψύξης για τη διατήρηση τροφίμων έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, τα ποσοστά του καρκίνου του στομάχου έχουν μειωθεί.

Ο καρκίνος του στομάχου

Γενικά, ο καρκίνος αρχίζει όταν εμφανίζεται ένα σφάλμα (μετάλλαξη) στο ϋΝΑ ενός κυττάρου. Η μετάλλαξη αναγκάζει το κύτταρο να αναπτυχθεί και να διαχωριστεί με ταχύ ρυθμό και να συνεχίσει να ζει όταν ένα φυσιολογικό κύτταρο θα πεθάνει. Τα συσσωρευμένα καρκινικά κύτταρα σχηματίζουν έναν όγκο που μπορεί να εισβάλει στις κοντινές δομές. Και τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να σπάσουν από τον όγκο για να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα.

Ο καρκίνος του στομάχου

Τα κύτταρα που σχηματίζουν τον όγκο καθορίζουν τον τύπο του καρκίνου του στομάχου. Ο τύπος των κυττάρων στον καρκίνο του στομάχου σας βοηθά να καθορίσετε τις θεραπευτικές επιλογές σας. Υπάρχουν τύποι καρκίνου του στομάχου

Τύποι καρκίνου του στομάχου

Επειδή οι άλλοι τύποι καρκίνου του στομάχου είναι σπάνιοι, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο “καρκίνο του στομάχου” γενικά αναφέρονται στο αδενοκαρκίνωμα.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου περιλαμβάνουν

Παράγοντες κινδύνου