συμπτώματα και αιτίες – καρκίνο του στόματος

Ο καρκίνος των χειλιών μπορεί να εμφανιστεί ως πληγή στα χείλη σας που δεν επουλώνεται.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος των χειλιών

Τα συμπτώματα του καρκίνου του στόματος μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία, οίδημα, λευκά μπαλώματα ή ερυθρότητα στο στόμα σας.

Τα σημάδια του καρκίνου του στόματος μπορεί να περιλαμβάνουν κόκκινα έλκη που δεν επουλώνονται.

Ο καρκίνος των χειλιών

Σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του στόματος μπορεί να περιλαμβάνουν

Στόμα καρκίνου – λευκά μπαλώματα

Κάντε μια συνάντηση με τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αν έχετε οποιαδήποτε επίμονα σημεία και συμπτώματα που σας ενοχλούν και διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα διερευνήσει άλλες πιο συχνές αιτίες για τα σημεία και τα συμπτώματά σας πρώτα, όπως μια λοίμωξη.

Στόμα καρκίνου – λευκά μπαλώματα

Ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται όταν τα κύτταρα στα χείλη ή στο στόμα σας αναπτύσσουν αλλαγές (μεταλλάξεις) στο DNA τους. Αυτές οι μεταλλάξεις επιτρέπουν στα καρκινικά κύτταρα να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται όταν τα υγιή κύτταρα θα πεθάνουν. Τα συσσωρευτικά καρκινικά κύτταρα στο στόμα μπορούν να σχηματίσουν έναν όγκο. Με το χρόνο μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές του στόματος και σε άλλες περιοχές της κεφαλής και του λαιμού ή άλλων τμημάτων του σώματος.

Στόμα καρκίνου – κόκκινο πληγή

Οι καρκίνοι του στόματος αρχίζουν συνήθως στις επίπεδες, λεπτές κυψέλες (πλακώδη κύτταρα) που ευθυγραμμίζουν τα χείλη σας και το εσωτερικό του στόματός σας. Οι περισσότεροι καρκίνοι από του στόματος είναι καρκινώματα πλακωδών κυττάρων.

Στόμα καρκίνου – κόκκινο πληγή

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκαλεί τις μεταλλάξεις στα πλακώδη κύτταρα που οδηγούν σε καρκίνο του στόματος. Αλλά οι γιατροί έχουν εντοπίσει παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος.

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος περιλαμβάνουν

Αιτίες

Παράγοντες κινδύνου

έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία στο Ear, Nose & Throat στο έθνος για το 2015-2016 από την U.S. News & World Report.