συμπτώματα και αιτίες – κατάγματα ανάπτυξης πλάκας

Συμπτώματα

Αιτίες

Τα περισσότερα κατάγματα της πλάκας ανάπτυξης εμφανίζονται στα οστά των δακτύλων, του αντιβραχίου και του κάτω άκρου. Τα σημάδια και τα συμπτώματα του κατάγματος της πλάκας ανάπτυξης μπορεί να περιλαμβάνουν

Εάν υποπτεύεστε κάποιο κάταγμα, πάρτε το παιδί σας για να το εξετάσετε από γιατρό. Επίσης, αξιολογήστε το παιδί σας εάν παρατηρήσετε ορατή παραμόρφωση στα χέρια ή στα πόδια του παιδιού σας ή εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με το να παίζει αθλήματα εξαιτίας του επίμονου πόνου.

Τα κατάγματα της πλάκας ανάπτυξης προκαλούνται συχνά από πτώση ή πλήγμα στο άκρο, όπως μπορεί να συμβεί

Τα κατάγματα της πλάκας ανάπτυξης μπορεί περιστασιακά να προκαλούνται από υπερβολική χρήση, η οποία μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της αθλητικής άσκησης ή της επαναλαμβανόμενης ρίψης.

Παράγοντες κινδύνου

Τα κατάγματα της πλάκας ανάπτυξης εμφανίζονται δύο φορές πιο συχνά στα αγόρια και στα κορίτσια, επειδή τα κορίτσια τελειώνουν νωρίτερα από ό, τι τα αγόρια. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών, οι περισσότερες πλάκες ανάπτυξης των κοριτσιών έχουν ήδη ωριμάσει και έχουν αντικατασταθεί με στερεά οστά.

Τα περισσότερα κατάγματα της πλάκας ανάπτυξης θεραπεύονται χωρίς επιπλοκές. Ωστόσο, οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο στραγγαλισμένης, επιταχυνόμενης ή ακανόνιστης ανάπτυξης των οστών.

Επιπλοκές