συμπτώματα και αιτίες – κολπική αγγειοσύπανση

Πριν λιποθυμήσετε λόγω αγγειόγκωτης συγκοπής, ενδέχεται να εμφανιστούν ορισμένα από τα παρακάτω

Συμπτώματα

Αιτίες

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου αγγειοσυσπαστικής συγκοπής, οι παρευρισκόμενοι μπορεί να παρατηρήσουν

Η αποκατάσταση μετά από ένα αγγειοδιασταλτικό επεισόδιο αρχίζει γενικά σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ωστόσο, αν σηκωθείτε πολύ σύντομα μετά από λιποθυμία – μέσα σε περίπου 15 με 30 λεπτά – κινδυνεύετε να λιποθυμήσετε ξανά.

Η λιποθυμία μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης, όπως μια καρδιακή ή εγκεφαλική διαταραχή. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας μετά από μια περίοδο μαρασμού, ειδικά εάν δεν είχατε ποτέ πριν.

Vasovagal συγκοπή συμβαίνει όταν το μέρος του νευρικού σας συστήματος που ρυθμίζει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση δυσλειτουργίες σε απάντηση σε μια σκανδάλη, όπως η θέα του αίματος.

Ο καρδιακός σας ρυθμός επιβραδύνεται και τα αιμοφόρα αγγεία στα πόδια σας διευρύνονται (διαστολή). Αυτό επιτρέπει στο αίμα να συγκεντρωθεί στα πόδια σας, το οποίο μειώνει την αρτηριακή σας πίεση. Συνδυασμένη, η πτώση της αρτηριακής πίεσης και ο επιβραδυνόμενος καρδιακός ρυθμός μειώνουν γρήγορα τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας και λιποθυμείτε.

Μερικές φορές δεν υπάρχει κλασική σκανδαλιστική αγγειοσυσπαστική σκανδάλη, αλλά συνηθισμένοι ενεργοποιητές περιλαμβάνουν