συμπτώματα και αιτίες

Ο πρώιμος σταδίου τραχηλικού καρκίνου δεν παράγει γενικά σημεία ή συμπτώματα.

Τα συμπτώματα και τα συμπτώματα του πιο προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνουν

Συμπτώματα

Κάντε μια συνάντηση με το γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα ή συμπτώματα που σας αφορούν.

Αιτίες

Ο καρκίνος του τραχήλου αρχίζει όταν τα υγιή κύτταρα αποκτήσουν μια γενετική αλλαγή (μετάλλαξη) που τους αναγκάζει να μετατραπούν σε ανώμαλα κύτταρα.

Παράγοντες κινδύνου

Τα υγιή κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται με καθορισμένο ρυθμό, τελικά πεθαίνουν σε καθορισμένο χρόνο. Τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται εκτός ελέγχου και δεν πεθαίνουν. Τα συσσωρευμένα μη φυσιολογικά κύτταρα σχηματίζουν μάζα (όγκο). Τα καρκινικά κύτταρα εισβάλλουν στους κοντινούς ιστούς και μπορούν να σπάσουν από έναν όγκο για να εξαπλωθούν (μετασταθούν) αλλού στο σώμα.

Δεν είναι σαφές τι προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά είναι βέβαιο ότι ο HPV διαδραματίζει κάποιο ρόλο. Ο HPV είναι πολύ συχνός και οι περισσότερες γυναίκες με τον ιό δεν αναπτύσσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει ότι άλλοι παράγοντες – όπως το περιβάλλον σας ή οι επιλογές τρόπου ζωής σας – καθορίζουν επίσης εάν θα αναπτύξετε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο τύπος καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που βοηθάτε καθορίζει την πρόγνωση και τη θεραπεία σας. Οι κύριοι τύποι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι

Μερικές φορές και οι δύο τύποι κυττάρων εμπλέκονται στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πολύ σπάνια, ο καρκίνος συμβαίνει σε άλλα κύτταρα στον τράχηλο.

Οι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνουν

επισκεφθείτε το γιατρό σας