την στέρηση του ύπνου και την απώλεια μνήμης

Τάσεις διαταραχής ύπνου

Δεν είναι μυστικό ότι ένας καλός ύπνος σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Όχι μόνο ο ύπνος δίνει στο σώμα σας χρόνο για ξεκούραση και επαναφόρτιση, μπορεί επίσης να είναι κρίσιμο για την ικανότητα του εγκεφάλου σας να μαθαίνει και να θυμάται.

Λίγα πράγματα αισθάνονται τόσο καλά όσο ένας καλός ύπνος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο ύπνος φαίνεται να σας ξεφύγει, νύχτα μετά τη νύχτα μετά τη νύχτα. Εάν έχετε ακούσει για αφρό μνήμης, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται από αυτό. Άλλοι είναι λιγότερο ενθουσιώδεις. Τι ακριβώς είναι ο αφρός μνήμης; Και ποια είναι τα υπέρ και τα κατά; Εδώ είναι οι πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν αξίζει να δοκιμάσετε τον αφρό μνήμης.

Αυτό μπορεί να μην είναι είδηση ​​σε όποιον έχει τραβήξει ένα γεμάτο άγχος για μια δοκιμή μόνο για να βρει τα γεγονότα και τα στοιχεία που ήξεραν ότι στις 2 π.μ. δεν μπορούσε να ανακληθεί την επόμενη μέρα. Χωρίς επαρκή ύπνο, ο εγκέφαλός σας γίνεται ομιχλώδης, η κρίση σας φτωχός και οι λεπτές κινητικές δεξιότητές σας παρεμποδίζουν.

Οι μελέτες απεικόνισης και συμπεριφοράς συνεχίζουν να δείχνουν τον κρίσιμο ρόλο που παίζει ο ύπνος στη μάθηση και τη μνήμη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ύπνος επηρεάζει τη μάθηση και τη μνήμη με δύο τρόπους

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μνήμης. Ορισμένα βασίζονται σε γεγονότα, όπως η ανάμνηση του ονόματος των κρατικών κεφαλαίων. Ορισμένα είναι επεισοδιακά – βασισμένα σε γεγονότα στη ζωή σας, όπως το πρώτο σας φιλί. Και κάποιες αναμνήσεις είναι διαδικαστικές ή εκπαιδευτικές, όπως πώς να οδηγήσετε ποδήλατο ή να παίξετε το πιάνο.

Για να γίνει κάτι μνήμη, πρέπει να γίνουν τρεις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου

Τόσο η απόκτηση όσο και η ανάκληση είναι λειτουργίες που πραγματοποιούνται όταν είστε ξύπνιοι. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ενοποίηση μιας μνήμης, ανεξάρτητα από τον τύπο της μνήμης. Χωρίς επαρκή ύπνο, ο εγκέφαλός σας έχει έναν σκληρότερο χρόνο να απορροφά και να θυμάται νέες πληροφορίες.

Ο ύπνος κάνει περισσότερο από το να βοηθήσει να ακονίσει το μυαλό. Μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος επηρεάζει τα φυσικά αντανακλαστικά, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και την κρίση. Μία μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που στερήθηκαν τον ύπνο είχαν περισσότερες πιθανότητες να πιστεύουν ότι είχαν δίκιο όταν στην πραγματικότητα ήταν λάθος.

Οι μελέτες που αφορούν δοκιμές μνήμης δείχνουν ότι μετά από μια νύχτα ύπνου ή ακόμα και έναν υπνάκο, οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα, είτε σε μια δοκιμασία, στο γραφείο, στο αθλητικό πεδίο ή σε μια αίθουσα συναυλιών.