του ιωδιούχου νατρίου (από του στόματος οδός, τρόπος ένεσης, ενδοφλέβια οδός) περιγραφή και εμπορικές ονομασίες

Το ιωδιούχο νάτριο χρησιμοποιείται για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ανεπάρκειας ιωδίου.

Το σώμα χρειάζεται ιώδιο για φυσιολογική ανάπτυξη και υγεία. Για τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν αρκετό ιώδιο στην τακτική διατροφή τους ή που έχουν ανάγκη για περισσότερο ιώδιο, μπορεί να χρειαστεί ιωδιούχο νάτριο. Χρειάζεται ιώδιο έτσι ώστε ο θυρεοειδής αδένας να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Η ανεπάρκεια ιωδίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σπάνια επειδή το ιώδιο προστίθεται στο επιτραπέζιο αλάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αρκετό αλάτι από τα τρόφιμα που τρώνε, χωρίς να προσθέτουν αλάτι στα γεύματά τους. Η ανεπάρκεια ιωδίου είναι πρόβλημα σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η έλλειψη ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα θυρεοειδούς, ψυχικά προβλήματα, απώλεια ακοής και βρογχοκήλη.

Το ενέσιμο ιωδιούχο νάτριο χορηγείται μόνο από ή υπό την επίβλεψη ιατρού. Ορισμένα παρασκευάσματα πολυβιταμινών / μετάλλων που περιέχουν ιωδιούχο νάτριο είναι διαθέσιμα χωρίς τη συνταγή του επαγγελματία υγείας σας.

Λύση

Μόλις ένα προϊόν έχει εγκριθεί για μάρκετινγκ για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Παρόλο που η χρήση αυτή δεν περιλαμβάνεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενέσεις ιωδιούχου νατρίου χρησιμοποιούνται σε ορισμένους ασθενείς με την ακόλουθη ιατρική κατάσταση

Σημασία της διατροφής

Για καλή υγεία, είναι σημαντικό να τρώτε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή. Ακολουθήστε προσεκτικά οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής που μπορεί να σας συστήσει ο επαγγελματίας υγείας. Για τις συγκεκριμένες διατροφικές σας ανάγκες σε βιταμίνες ή / και ορυκτά, ζητήστε από τον γιατρό σας μια λίστα με τα κατάλληλα τρόφιμα. Εάν νομίζετε ότι δεν παίρνετε αρκετές βιταμίνες ή / και μέταλλα στη διατροφή σας, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Το ιώδιο βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως θαλασσινά, μικρές ποσότητες ιωδιούχου άλατος και λαχανικά που καλλιεργούνται σε εδάφη πλούσια σε ιώδιο. Η ομίχλη που περιέχει ιώδιο από τον ωκεανό είναι μια άλλη σημαντική πηγή ιωδίου, καθώς το ιώδιο απορροφάται από το δέρμα. Το ιωδιούχο άλας παρέχει 76 μικρογραμμάρια (mcg) ιωδίου ανά γραμμάριο άλατος.

Η ημερήσια ποσότητα ιωδίου που απαιτείται ορίζεται με διάφορους τρόπους.

Οι συνήθεις καθημερινές συνιστώμενες δόσεις σε mcg για το ιώδιο καθορίζονται γενικά ως εξής

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας