το σωματοτριπτάνιο (από του στόματος οδό) κατάλληλη χρήση

Δοσολογία

Αποθήκευση

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για έναν πονοκέφαλο διαφορετικό από τις συνήθεις ημικρανίες σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για το τι πρέπει να κάνετε για τους τακτικούς πονοκεφάλους.

Για να ανακουφίσετε την ημικρανία σας το συντομότερο δυνατόν, χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόλις ξεκινήσει ο πονοκέφαλος. Ακόμα κι αν λαμβάνετε προειδοποιητικά σήματα μιας έρχεσης ημικρανίας (αύρα), θα πρέπει να περιμένετε έως ότου ξεκινήσει ο πονοκέφαλος πριν χρησιμοποιήσετε το sumatriptan.

Ρωτήστε το γιατρό σας μπροστά από το χρόνο σχετικά με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο που μπορεί να πάρετε αν το sumatriptan δεν λειτουργεί. Αφού χρησιμοποιήσετε το άλλο φάρμακο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Οι πονοκέφαλοι που δεν ανακουφίζονται από το sumatriptan προκαλούνται μερικές φορές από συνθήκες που χρειάζονται άλλη θεραπεία.

Εάν αισθάνεστε πολύ καλύτερα μετά από μια δόση σουματριπτάνης, αλλά ο πονοκέφαλος σας επανέρχεται ή χειροτερεύει μετά από λίγο, περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες πριν πάρετε άλλη δόση. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από αυτά και μην τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά από ό, τι κατευθύνεστε. Η χρήση υπερβολικής δόσης σουματριπτάνης μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών. Μην πάρετε περισσότερο από 200 mg σε 24 ώρες.

Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο με νερό ή άλλα υγρά. Μην συνθλίβετε, σπάτε ή το μασάτε.

Μπορείτε να πάρετε το δισκίο με ή χωρίς φαγητό.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο για τους ασθενείς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.