starlix (νατεγλινίδη) χρήσεις, δοσολογία, παρενέργειες

Τι είναι το Starlix;

Το Starlix χρησιμοποιείται μαζί με τη διατροφή και την άσκηση για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Άλλα φάρμακα για το διαβήτη μερικές φορές χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το Starlix εάν χρειάζεται.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Starlix εάν έχετε διαβήτη τύπου 1 ή εάν είστε σε κατάσταση διαβητικής κετοξέωσης (καλέστε το γιατρό σας για θεραπεία με ινσουλίνη).

Σημαντικές πληροφορίες

Προσέξτε να μην αφήσετε το σάκχαρό σας να είναι πολύ χαμηλό. Χαμηλή ζάχαρη στο αίμα (υπογλυκαιμία) μπορεί να συμβεί εάν παραλείψετε ένα γεύμα, ασκείτε πάρα πολύ καιρό, πίνετε αλκοόλ ή είστε υπό άγχος. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πείνα, αδυναμία, εφίδρωση, τρόμο, ευερεθιστότητα ή δυσκολία συγκέντρωσης. Μεταφέρετε σκληρά καραμέλα ή δισκία γλυκόζης μαζί σας σε περίπτωση που έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Άλλες πηγές ζάχαρης περιλαμβάνουν χυμό πορτοκαλιού και γάλα. Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας και οι στενοί φίλοι σας γνωρίζουν πώς να σας βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Starlix αποτελεί μέρος μόνο ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας που περιλαμβάνει επίσης δίαιτα, άσκηση και έλεγχο βάρους. Ακολουθήστε τις διατροφικές σας συνήθειες, τις φαρμακευτικές αγωγές και τις ρουτίνες άσκησης πολύ στενά. Η αλλαγή οποιουδήποτε από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Starlix αν είστε αλλεργικός στη νατεγλινίδη ή αν έχετε

διαβήτη τύπου 1, ή

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

εάν βρίσκεστε σε κατάσταση διαβητικής κετοξέωσης (καλέστε το γιατρό σας για θεραπεία με ινσουλίνη).

Για να βεβαιωθείτε ότι το Starlix είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

ηπατική νόσο; ή

αρθρίτιδα.

Δεν είναι γνωστό αν το Starlix θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Η νατεγλινίδη μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Δεν πρέπει να θηλάζετε κατά τη χρήση του Starlix.

Πάρτε Starlix ακριβώς όπως συνταγογραφήθηκε από το γιατρό σας. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Το Starlix λαμβάνεται συνήθως 3 φορές την ημέρα, εντός 30 λεπτών πριν από το φαγητό. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν παραλείψετε ένα γεύμα, μην πάρετε τη δόση του Starlix. Περιμένετε μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Το σάκχαρό σας θα πρέπει να ελέγχεται συχνά και μπορεί να χρειαστείτε άλλες εξετάσεις αίματος στο γραφείο του γιατρού σας.

Η χαμηλή ζάχαρη στο αίμα (υπογλυκαιμία) μπορεί να συμβεί σε όλους όσους πάσχουν από διαβήτη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πείνα, εφίδρωση, σύγχυση, ευερεθιστότητα, ζάλη ή αίσθημα ασφυξίας. Πάντα κρατήστε μια πηγή ζάχαρης μαζί σας σε περίπτωση που έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι πηγές ζάχαρης περιλαμβάνουν χυμούς φρούτων, σκληρά καραμέλα, κροτίδες, σταφίδες και σόδα χωρίς δίαιτα. Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας και οι στενοί φίλοι σας γνωρίζουν πώς να σας βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εάν έχετε σοβαρή υπογλυκαιμία και δεν μπορείτε να φάτε ή να πίνετε, χρησιμοποιήστε μια ένεση γλυκαγόνης. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα κιτ έγχυσης έκτακτης ανάγκης με γλυκαγόνη και να σας πει πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Ελέγξτε προσεκτικά το σάκχαρο του αίματός σας σε περιόδους στρες, ταξιδιού, ασθένειας, χειρουργικής επέμβασης ή έκτακτης ανάγκης, έντονης άσκησης ή εάν πίνετε αλκοόλ ή παραλείψετε τα γεύματα. Αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης σας και οι ανάγκες σας σε δόσεις μπορεί επίσης να αλλάξουν. Μην αλλάζετε τη δόση του Starlix ή το δοσολογικό σας σχήμα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Το Starlix είναι μόνο ένα μέρος ενός προγράμματος θεραπείας που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει δίαιτα, άσκηση, έλεγχο βάρους, δοκιμές σακχάρου αίματος και ειδική ιατρική περίθαλψη. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας πολύ προσεκτικά.

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα.

Συνήθης δόση ενηλίκων για διαβήτη τύπου 2

120 mg από του στόματος τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. -ή-; 60 mg τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα (ασθενείς που βρίσκονται κοντά στο στόχο HbA1c).

Πάρτε τη χαμένη δόση αμέσως μόλις το θυμηθείτε, αλλά μόνο εάν είστε έτοιμοι να φάτε ένα γεύμα. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην πάρετε επιπλέον φάρμακο για να καλύψετε τη χαμένη δόση.

Πώς πρέπει να πάρω το Starlix;

Τα συμπτώματα της σοβαρής υπογλυκαιμίας περιλαμβάνουν εξαιρετική αδυναμία, θολή όραση, εφίδρωση, ομιλία σε προβλήματα, τρόμο, πόνο στο στομάχι, σύγχυση και σπασμούς (σπασμοί).

Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ. Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και μπορεί να επηρεάσει τη θεραπεία του διαβήτη σας.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε οποιεσδήποτε ενδείξεις αλλεργικής αντίδρασης στο Starlix: κυψέλες. δυσκολία αναπνοής; πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

επιληπτικές κρίσεις (σπασμοί). ή

ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος ή των οφθαλμών).

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Starlix μπορεί να περιλαμβάνουν

ρινική, εκρηκτική μύτη, φτέρνισμα, βήχας, συμπτώματα κρύου ή γρίπης

διάρροια, ναυτία

πόνος στην πλάτη

ζάλη; ή

πόνος στις αρθρώσεις ή δυσκαμψία.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Πληροφορίες δόσης Starlix

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Πολλά άλλα φάρμακα που μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν τις επιδράσεις του Starlix στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, βιταμίνες και φυτικά προϊόντα. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

4.04.2015-10-20, 3:48:14

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Τι πρέπει να αποφεύγω κατά τη λήψη του Starlix;

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Διαβήτης τύπου 2 μετφορμίνη, ασπιρίνη ινσουλίνης, γλιπιζίδη, Januvia, γλιμεπιρίδη, Victoza, Lantus, γλυβουρίδη, πιογλιταζόνη, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolo, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol. , σιταγλιπτίνη, Bydureon

Starlix παρενέργειες

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Starlix;

Το Starlix (νατεγλινίδη)