stieva – ένα επίκαιρο διάλυμα

Χρησιμοποιεί για τη λύση Stieva-A

Θεραπευτική κατηγορία: Δερματολογικός παράγοντας

Χημική κατηγορία: Ρετινοειδές

Μια από τις κρέμες τρετινοΐνης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λεπτές ρυτίδες, σκούρες κηλίδες ή τραχύ δέρμα στο πρόσωπο που προκαλείται από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Λειτουργεί με το φωτισμό του δέρματος, αντικαθιστώντας το παλαιότερο δέρμα με το νεότερο δέρμα και με την επιβράδυνση του τρόπου με τον οποίο το σώμα απομακρύνει τα κύτταρα του δέρματος που μπορεί να έχουν βλαφθεί από τον ήλιο. Το Tretinoin λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται μέσα σε ένα πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος το οποίο περιλαμβάνει την προστασία του επεξεργασμένου δέρματος από τον ήλιο. Ωστόσο, δεν διαγράφει εντελώς ή μόνιμα αυτά τα δερματικά προβλήματα ή βελτιώνει σημαντικά τις πιο εμφανείς αλλαγές στο δέρμα, όπως οι βαθιές ρυτίδες που προκαλούνται από τον ήλιο ή τη διαδικασία φυσικής γήρανσης.

Η τρετινοΐνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων δερματικών παθήσεων όπως καθορίζεται από το γιατρό σας.

Το Tretinoin διατίθεται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Παρόλο που η χρήση αυτή δεν περιλαμβάνεται στην επισήμανση των προϊόντων, η τρετινοΐνη χρησιμοποιείται σε ορισμένους ασθενείς με τις ακόλουθες παθήσεις

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Πριν χρησιμοποιήσετε τη λύση Stieva-A

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Μελέτες σχετικά με αυτό το φάρμακο έχουν γίνει μόνο σε ενήλικες ασθενείς και δεν υπάρχουν ειδικές πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση αυτού του φαρμάκου σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά είναι απίθανο να έχουν δερματικά προβλήματα λόγω του ήλιου. Σε μεγαλύτερα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία ακμής, η τρετινοΐνη δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι γνωστό εάν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν στους νεότερους ενήλικες ή αν προκαλούν διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της τρετινοΐνης σε ασθενείς ηλικίας 50 ετών και άνω με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ορισμένων προϊόντων που περιέχουν τρετινοΐνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για τη λύση Stieva-A. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας. Για το σκοπό αυτό ενδέχεται να προκληθεί ερεθισμός του δέρματος.

Μην εφαρμόζετε αυτό το φάρμακο σε δέρμα που έχει καεί ή εγκαύματα κατά την ηλιακή ακτινοβολία ή σε ανοικτές πληγές.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο μέσα ή γύρω από τα μάτια ή τα χείλη ή μέσα στη μύτη. Απλώστε το φάρμακο μακριά από αυτές τις περιοχές κατά την εφαρμογή. Εάν το φάρμακο καταλήξει τυχαία σε αυτές τις περιοχές, πλύνετε αμέσως με νερό.

Αυτό το φάρμακο συνήθως συνοδεύεται από οδηγίες ασθενούς. Διαβάστε τις προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο.

Πριν από την εφαρμογή της τρετινοΐνης, πλύνετε το δέρμα με ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό και ζεστό νερό χρησιμοποιώντας τα άκρα των δακτύλων σας. Κατόπιν στεγνώστε απαλά. Μην τρίβετε το πρόσωπό σας με ένα σφουγγάρι ή πετσέτα. Περιμένετε 20 έως 30 λεπτά πριν εφαρμόσετε αυτό το φάρμακο για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι εντελώς στεγνό. Η εφαρμογή τρετινοΐνης στο υγρό δέρμα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Για να χρησιμοποιήσετε τη μορφή κρέμας ή γέλης αυτού του φαρμάκου

Για να χρησιμοποιήσετε τη μορφή διαλύματος αυτού του φαρμάκου

Μετά την εφαρμογή του φαρμάκου, πλύνετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να παραμείνει επάνω τους.

Η σωστή χρήση της τρετινοΐνης

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο τακτικό σας δοσολογικό σχήμα. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Το προϊόν γέλης είναι εύφλεκτο και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από πυρκαγιά ή υπερβολική ζέστη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 εβδομάδων που χρησιμοποιείτε το tretinoin, το δέρμα σας μπορεί να ενοχληθεί. Επίσης, η ακμή σας φαίνεται να χειροτερεύει πριν βελτιωθεί. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 12 εβδομάδες προτού παρατηρήσετε πλήρη βελτίωση της ακμής σας, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το φάρμακο κάθε μέρα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας οποιαδήποτε στιγμή ο ερεθισμός του δέρματος γίνεται σοβαρός ή εάν η ακμή σας δεν βελτιωθεί μέσα σε 8 έως 12 εβδομάδες.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση Stieva-A Λύση

Θα πρέπει να αποφεύγετε την πλύση του δέρματος που έχει υποβληθεί σε θεραπεία με τρετινοΐνη για τουλάχιστον 1 ώρα μετά την εφαρμογή του.

Αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε τοπικού φαρμάκου στην ίδια περιοχή εντός μίας ώρας πριν ή μετά τη χρήση της τρετινοΐνης. Διαφορετικά, η τρετινοΐνη μπορεί να μην λειτουργεί σωστά ή να εμφανιστεί ερεθισμός του δέρματος.

Εκτός εάν ο γιατρός σας σας πει διαφορετικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση των ακόλουθων προϊόντων δέρματος στην ίδια περιοχή με το tretinoin

Η χρήση αυτών των προϊόντων μαζί με τρετινοΐνη μπορεί να προκαλέσει ήπιο έως σοβαρό ερεθισμό του δέρματος. Αν και μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός του δέρματος, μερικοί γιατροί επιτρέπουν μερικές φορές το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου να χρησιμοποιηθεί με την τρετινοΐνη για τη θεραπεία της ακμής. Συνήθως η τρετινοΐνη εφαρμόζεται τη νύχτα έτσι ώστε να μην προκαλεί πρόβλημα με άλλα τοπικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τοπικά φάρμακα με τρετινοΐνη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών χρήσης, αποφύγετε την υπερέκθεση των χώρων που έχουν υποστεί επεξεργασία σε ηλιακό φως, άνεμο ή κρύο καιρό. Το δέρμα θα είναι πιο επιρρεπές σε ηλιακό έγκαυμα, ξηρότητα ή ερεθισμό, ειδικά κατά τις πρώτες 2 ή 3 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, εκτός εάν ο ερεθισμός του δέρματος γίνει πολύ σοβαρός. Μη χρησιμοποιείτε ηλιακό φως.

Για να βοηθήσετε το tretinoin να λειτουργεί σωστά, χρησιμοποιήστε τακτικά αντιηλιακές ή αντιηλιακές λοσιόν με παράγοντα ηλιοπροστασίας (SPF) τουλάχιστον 15. Επίσης φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και καπέλα και συχνά χρησιμοποιείτε κρέμες, λοσιόν ή ενυδατικές κρέμες.

Ελέγξτε με το γιατρό σας ανά πάσα στιγμή το δέρμα σας να είναι πολύ ξηρό και ερεθισμένο. Ο επαγγελματίας υγείας σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα για να μειώσετε την ξηρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

Stieva-A Λύση Παρενέργειες

Stieva-A (τοπική τρετινοΐνη)

Σε μερικές μελέτες σε ζώα, η τρετινοΐνη έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί τα νεοπλάσματα του δέρματος να αναπτύσσονται ταχύτερα όταν η περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία εκτίθεται σε υπεριώδες φως (ηλιακό φως ή τεχνητό ηλιακό φως από ηλιακό φως). Άλλες μελέτες δεν έχουν δείξει το ίδιο αποτέλεσμα και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες. Δεν είναι γνωστό εάν η τρετινοΐνη προκαλεί ταχύτερη ανάπτυξη των δερματικών όγκων στους ανθρώπους.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα εξαφανιστούν μετά τη διακοπή της χρήσης της τρετινοΐνης. Με την σπάνια πιθανότητα αλλαγής του χρώματος του δέρματός σας, αυτό το φαινόμενο μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες πριν το χρώμα του δέρματος σας επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Η ακρυλική δοξυκυκλίνη, η τοπική κλντιδαμυκίνη, η τοπική ερυθρομυκίνη, η τοπική τετρακυκλίνη, η μινοκυκλίνη, το Accutane, η τρετινοϊκή τοπική, η ισοτρετινοΐνη, η Yaz, η Yasmin, η Ortho Tri-Cyclen, η τοπική δαψόνη, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης Stieva-A για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.