sylvant: χρήσεις, δόσεις & παρενέργειες

Τι είναι το Sylvant;

Το Sylvant χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πολυκεντρικής νόσου του Castleman (MCD). Το MCD είναι μια σπάνια κατάσταση στην οποία το σώμα παράγει πάρα πολύ ένα συγκεκριμένο είδος λευκών αιμοσφαιρίων. Το MCD μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων μεταβάλλοντας τον τρόπο που λειτουργεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Το Sylvant δεν προορίζεται για χρήση σε άτομα που έχουν ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) ή ιό έρπητα ανθρώπου-8.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Sylvant εάν έχετε σοβαρή λοίμωξη. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε πρόσφατα κάποια ένδειξη λοίμωξης (πυρετός, ρίγη, πόνους στο σώμα).

Σημαντικές πληροφορίες

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Sylvant εάν είστε αλλεργικός στο siltuximab ή εάν έχετε σοβαρή λοίμωξη.

Εάν πάσχετε από σοβαρή ασθένεια με πυρετό ή οποιοδήποτε είδος λοίμωξης, ίσως χρειαστεί να περιμένετε έως ότου βελτιωθείτε προτού λάβετε αυτό το φάρμακο. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε πρόσφατα κάποια ένδειξη λοίμωξης (πυρετός, ρίγη, πόνους στο σώμα).

Για να βεβαιωθείτε ότι το Sylvant είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

μια πρόσφατη ή ενεργή λοίμωξη

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

μια στομαχική ή εντερική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένου του έλκους ή της εκκολπωματίτιδας

ιστορικό στομαχικής ή εντερικής αιμορραγίας

αρθρίτιδα; ή

αν έχετε πρόσφατα λάβει εμβόλια ή εάν πρόκειται να λάβετε κάποιο εμβόλιο.

την κυβερνητική κατηγορία εγκυμοσύνης C. Δεν είναι γνωστό αν το Sylvant θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Το Sylvant μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νεογέννητου εάν η μητέρα λάβει το φάρμακο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος. Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικό έλεγχο των γεννήσεων ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και για τουλάχιστον 3 μήνες μετά τη λήξη της θεραπείας σας.

Δείτε επίσης: Προειδοποιήσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού (λεπτομερέστερα)

Δεν είναι γνωστό εάν το siltuximab διέρχεται στο μητρικό γάλα ή εάν μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Δεν πρέπει να θηλάζετε κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Το Sylvant ενίεται σε φλέβα μέσω IV. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας χορηγήσει αυτή την ένεση μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Ακολουθήστε τις οδηγίες δόσης του γιατρού σας πολύ προσεκτικά.

Πριν από κάθε ένεση, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει εξετάσεις αίματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συνθήκες που θα σας εμπόδιζαν να χρησιμοποιήσετε Sylvant με ασφάλεια.

Το Sylvant πρέπει να χορηγείται αργά και η έγχυση IV μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 1 ώρα για να ολοκληρωθεί.

Το Sylvant μπορεί να μειώσει τα κύτταρα του αίματος που βοηθούν το σώμα σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Το αίμα σας θα πρέπει να δοκιμάζεται συχνά. Οι θεραπείες σας μπορεί να καθυστερήσουν με βάση τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων.

Συνήθης δόση για ενηλίκους για τη νόσο του Castleman

11 mg / kg ενδοφλέβια για 1 ώρα κάθε 3 εβδομάδες. Διάρκεια θεραπείας: Μέχρι την αποτυχία της θεραπείας. Σχόλια; -Η σιλουτουξιμάμπη δεν μελετήθηκε σε ασθενείς με MCD που είναι θετικοί στον ιό HIV ή HHV-8 θετικοί, επειδή το siltuximab δεν δεσμεύθηκε με ιϊκά παραγόμενο IL-6 σε μη κλινική μελέτη. Χρήση: Θεραπεία ασθενών με πολυκεντρική νόσο του Castleman (MCD) οι οποίοι είναι αρνητικοί στον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) και αρνητικοί στον ανθρώπινο ιό έρπητα-8 (HHV-8).

Καλέστε το γιατρό σας για οδηγίες αν δεν έχετε κάποιο ραντεβού για την ένεση Sylvant.

Δεδομένου ότι αυτό το φάρμακο χορηγείται από επαγγελματία υγείας σε ιατρικό περιβάλλον, δεν είναι πιθανό να συμβεί υπερβολική δόση.

Μην λαμβάνετε ένα «ζωντανό» εμβόλιο κατά τη χρήση του Sylvant. Το εμβόλιο μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορεί να μην σας προστατεύει πλήρως από ασθένειες. Τα ζωντανά εμβόλια περιλαμβάνουν ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά αιμοσφαίρια (MMR), πολιομυελίτιδα, ροταϊό, τυφοειδή, κίτρινο πυρετό, ανεμοβλογιά, ζωστήρα (έρπητα ζωύφρου) και εμβόλιο ρινικής γρίπης (γρίπης).

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Sylvant: κνίδωση. σφίξιμο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν κατά την ένεση. Ενημερώστε τον φροντιστή σας αμέσως εάν αισθάνεστε ζάλη ή φως, ή έχετε σφίξιμο στον θώρακα, δυσκολία στην αναπνοή ή πρήξιμο στο πρόσωπό σας.

Πώς χορηγείται το Sylvant;

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

αιματηρά ή σκονισμένα κόπρανα, βήχας αίμα ή εμετό που μοιάζει με καφέ έδαφος

σημάδια λοίμωξης, όπως πυρετός, ρίγη, επώδυνες πληγές στο στόμα, πόνος κατά την κατάποση, συμπτώματα κρύου ή γρίπης, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή. ή

σημεία του προβλήματος των νεφρών – ελάχιστη ή καθόλου ούρηση οδυνηρή ή δύσκολη ούρηση. πρήξιμο στα πόδια ή στους αστραγάλους σας. σοβαρό πόνο στο πλάι ή στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του Sylvant μπορεί να περιλαμβάνουν

αύξηση βάρους

κνησμός ή εξάνθημα

ψυχρά συμπτώματα όπως εκρηκτική μύτη, φτάρνισμα, πονόλαιμος, ή

υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα σας (μπορεί να οδηγήσει σε νεφρικά προβλήματα ή συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας, όπως αρθρική αρρυθμία, πόνο ή οίδημα).

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το siltuximab, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φαρμάκων χωρίς φάρμακα, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

1.02.2014-08-28, 9:49:48 πμ.

Sylvant πληροφορίες δοσολογίας

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Πολυκεντρική νόσος Castleman του siltuximab

Τι πρέπει να αποφύγω κατά τη λήψη του Sylvant;

Sylvant παρενέργειες

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Sylvant;

Sylvant (siltuximab)