synercid

Η quinupristin / dalfopristin έχει εγκριθεί για την εμπορία στις Ηνωμένες Πολιτείες για την βακτηριαιμία Enterococcus faecium (VREF) ανθεκτική στη βανκομυκίνη υπό τους επιταχυνόμενους κανονισμούς έγκρισης του FDA που επιτρέπουν την εμπορία προϊόντων για χρήση σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες όταν δεν υπάρχουν άλλες θεραπείες. Η έγκριση αυτής της ένδειξης βασίζεται στην ικανότητα της quinupristin / dalfopristin να καθαρίσει το VREF από την κυκλοφορία του αίματος, με την κάθαρση της βακτηριαιμίας να θεωρείται ως υποκατάστατο τελικό σημείο. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα από καλά ελεγμένες κλινικές μελέτες που επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα αυτού του υποκατάστατου δείκτη.

Χρησιμοποιεί για Synercid

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιβιοτικό

Χημική κατηγορία: Στρεπτογραμμή

Η quinupristin και η dalfopristin ανήκουν στην οικογένεια φαρμάκων που ονομάζονται αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια. Λειτουργούν με τη θανάτωση των βακτηρίων ή την πρόληψη της ανάπτυξής τους. Η quinupristin και η dalfopristin δεν θα λειτουργήσουν για κρυολογήματα, γρίπη ή άλλες μολύνσεις από ιούς.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης quinupristin και dalfopristin σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Synercid

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της χορήγησης κινουπριστίνης και διφαιπριστίνης στους ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Μια νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει αυτό το φάρμακο σε νοσοκομείο. Αυτό το φάρμακο χορηγείται μέσω βελόνας τοποθετημένης σε μία από τις φλέβες σας. Το φάρμακο πρέπει να εγχυθεί αργά, οπότε ο σωλήνας IV θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του για 60 λεπτά.

Για να ξεπεραστεί πλήρως η λοίμωξη, το φάρμακο αυτό πρέπει να χορηγείται για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της θεραπείας, ακόμη και αν αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μετά από μερικές ημέρες. Επίσης, λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει σταθερό ποσό στο αίμα. Για να διατηρηθεί η ποσότητα σταθερή, η quinupristin και η dalfopristin πρέπει να χορηγούνται με τακτικό πρόγραμμα.

Ο γιατρός σας θα ελέγξει προσεκτικά την πρόοδό σας ενώ λαμβάνετε αυτό το φάρμακο. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το λαμβάνετε. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν ή εάν επιδεινωθούν, καλέστε το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρό. Μπορεί να εμφανιστεί 2 μήνες ή περισσότερο μετά τη διακοπή της λήψης αυτού του φαρμάκου. Μην πάρετε κανένα φάρμακο για τη θεραπεία της διάρροιας χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή εάν η ήπια διάρροια συνεχίζεται ή χειροτερεύει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση του Synercid

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Βακτηρεμία ciprofloxacin, μετρονιδαζόλη, κλινδαμυκίνη, Flagyl, βανκομυκίνη, κεφτριαξόνη, γενταμυκίνη

Ανθεκτική στη μεθειιλίνη Staphylococcus Aureus μόλυνση βανκομυκίνη, οφλοξακίνη, linezolid, Zyvox, δαπτομυκίνη, Cubicin, Βανκοκίνη, Floxin

Λοίμωξη δέρματος ή μαλακών ιστών ciprofloxacin, αμοξικιλλίνη, δοξυκυκλίνη, αζιθρομυκίνη, μετρονιδαζόλη, Augmentin, κλινδαμυκίνη

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Synercid

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης του Synercid για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Συνδυασμένες παρενέργειες

Το συνερκίνη (δαφλοπριστίνη / κινουπριστίνη)